e:Technology – UDRŽITELNĚJŠÍ BUDOUCNOST

Pro nás ve společnosti Honda není nic důležitějšího, než zaručit udržitelnější budoucnost. Dokonce jsme se rozhodli upravit naše plány na dokončení elektrifikace celé naší hlavní řady v Evropě z roku 2025 na rok 2022.

Naše rozhodnutí zkrátit dosažení cíle „elektrické vize“ se opírá o jistotu, že to naše špičkové elektrické produkty, které jsme sjednotili pod značkou e:Technology, určitě zvládnou. 

Pohled zepředu na vůz Honda e

Honda e

Nemůžete začít lépe než s naším oceňovaným hatchbackem s čistě elektrickým pohonem. Honda e propojuje léta výzkumu, výroby a inovací, aby byla připravená na budoucnost jízdy po městě tak, jak si ji představujeme. Nový elektromobil Honda zvenčí využívá nejmodernější design s ladnými křivkami, skrytými klikami dveří a futuristickými kamerami místo vnějších zpětných zrcátek. Minimalistický interiér se vzdušnou kabinou poskytuje řidiči i cestujícím spoustu místa k tomu, aby si užívali celou řadu moderních prvků, z nichž nejvýraznější je multimediální jednotka vybavená dvěma nádhernými dotykovými obrazovkami LCD na středovém displeji. Vůz Honda e pohání elektromotor s výkonem 154 k, který nabízí rychlou akceleraci 0–100 km/h za 8,3 sekundy. Stal se jedním z nejdiskutovanějších elektromobilů na světě a již získal řadu ocenění.

emblém e:hev

e:HEV

Naše hybridní řada e:HEV je krokem vpřed v naší elektrické vizi. Pokrokový systém, který již stihl získat široké uznání v Evropě funguje unikátním způsobem. Jeho spalovací motor v případě potřeby generuje elektrickou energii pro hnací elektromotor, zatímco tradiční hybridní technologie využívají elektromotor jako dopomoc hnacímu spalovacímu motoru. Výsledkem je dynamické zrychlení a plynulá jízda elektromobilu a současně maximální výkon typický pro značku Honda. Technologii e:HEV nabízíme u řady našich hybridních modelů, například Honda Jazz, CR-V a brzy i ve zcela novém HR-V.

Skútr PCX

PCX e:HEV

Technologii e:HEV nebudeme používat pouze u automobilů, ale také v naší rostoucí řadě ekologických skútrů. První z nich je PCX, který je vybavený technologií e:HEV a který již si získal popularitu při svém uvedení v Thajsku. Motor napájí vysoce výkonný akumulátor, který jezdci zaručuje velmi dynamický zážitek z jízdy.

Zobrazený model není v Evropě k dispozici.

Skútr BENLY e

Koncept BENLY e

Jedním z velkých kroků ke zlepšení života všech je normalizace dopravy tak, aby byla ohleduplná k životnímu prostředí. Proto jsme tak nadšení z našeho nového elektrického skútru: BENLY e. Stroj BENLY e, napájený dvěma akumulátory Honda Mobile Power Pack, je velmi tichý a jezdí mimořádně plynule a s nulovými emisemi CO2. K dispozici jsou čtyři různé modely – e:I, e:II, e:I Pro a e:II Pro – všechny mají velkou plochou zadní kapotu a dva modely Pro jsou navíc vybaveny předním košem, takže jsou to ideální elektrická vozidla pro rozvážku po městě a kurýrní službu.

Vyobrazený model je koncept.

Skútr GYRO e

Koncept GYRO e

BENLY E je jedním z našich nových úžasných konceptů elektrického skútru. GYRO e je tříkolový, velmi odolný a robustní elektrický skútr. Jedná se o víceúčelové vozidlo, které se dokonale hodí k jízdě po rozlehlých vnitřních prostorech, a to jak díky naprosté absenci emisí, tak díky malému poloměru otáčení a velké stabilitě jízdy. Má hodně podobného se strojem BENLY e – od celkového moderního a čistého estetického vzhledu po pohon pomocí dvou akumulátorů Honda Mobile Power Pack.

Vyobrazený model je koncept.

Žena nabíjející vůz

e:PROGRESS

Letos uvedeme naše velmi očekávané služby řízení energie e:PROGRESS, které budou uživatelům nabízet inteligentní nabíječku, inteligentní systém řízení spotřeby energie a inteligentní systém řízení nabíjení. Majitelé elektromobilů budou moci svůj vůz nabíjet v co nejvhodnější dobu – budou moci využívat nejlevnější a nejčistší dostupnou energii, ať už solární, větrnou nebo vodní. Systém e:PROGRESS kromě přínosů pro zákazníky také pomáhá rozvodné soustavě, protože podporuje aktivní správu rozvodné sítě, která pomáhá stabilizovat poptávku a optimalizuje využívání obnovitelných zdrojů energie. Kromě této nové služby uvádí společnost Honda nabíječku Power Charger, což je domácí jednotka, která nabíjí vůz Honda e výrazně rychleji než standardní domácí zásuvka.